oče otroka

 

 

 

 

KDAJ
vsak TOREK ~ 19:30 do 21.00
vsak ČETRTEK ~ 17:00 - 18:30

KJE
Studio Eviana, Trzin

PRIJAVE
nina@rojstvoljubezni.si | 031 464 580 (Nina)

 


Izkušnje v telesu so mi, kot ženski, najbližje in najbolj resnične. O neki temi lahko razmišljam, povezujem vzroke, razumevam čustva, ... ampak šele, ko nekaj doživim skozi telo, takrat spoznanje zares ostane.
Od nekdaj plešem.

Kot doula in vodja Priprav na čudovit porod sem v zadnjih letih spoznala ogromno zelo različnih žensk. Čudovite so bile vsaka na svoj način. Skupaj smo se pripravljale na porod, izmenjale smo si mnogo misli in čustev in zaupanja. Skupaj smo bili tudi pri porodu, v njihovi izkušnji rojstva. In v tednih, mesecih, pri nekaterih tudi letih potem, ko je vsaka od njih rasla v vlogi mame.

Spoznala sem ženske, ki so bile v zelo dobri telesni formi, pa so težko rodile. In tiste, ki sploh niso bile, pa so porod gladko spustile skozi telo.
Pri porodu je pomembna moč, ampak ne (samo) moč mišic.

Vsa leta že opazujem, kaj je tisto, kar ženski olajša porod ali ga po drugi strani otežuje.

En od vzrokov je nedvoumno ~ ženstven stik s svojim telesom. Poznavanje njegovih odzivov in ritmov. Prijateljstvo z njim in predvsem z najbolj intimnimi deli. Ki so hkrati najbolj senzibilni, nam zaupani, da jih še posebej spoštujemo. In dana nam je možnost, da v njih medimo novo bitje in ga tudi varno rodimo. Kako čudežno!

Predavam o naravnem porodu in ženskam govorim o čutenju svojega gibanja, kroženja, o poznavanju medenice in maternice, centra telesne inteligence, ... In vsakič vidim zadržanost, sram, zaprtost.
Rečem, »Točno skozi ta del telesa se bo rodil otrok.« Tukaj je točka zavesti telesa in središče življenjske energije, torej tudi porodne.
Porodna energija je energija življenja, je stalno kreativna in brez nje je vse samo neživ potencial.
In tej energiji je potrebno narediti odprto pot.
Da Shakti lahko teče in pleše in ustvarja!

Shakti dance® je praksa, ki učinkuje na vse plasti nas. Celotno telo enakomerno krepi. Sprošča in odpira subtilne pretoke energije. Hkrati pa polni z močno vitalnostjo.
Razblinja čustvena bremena. Pri nosečnicah se kažejo še bolj izrazito, v različnih oblikah strahu ali dvomov. S prakso vaj in dihanja tudi naše misli usmerimo v pravo smer. Jasne so in umirjene. Služijo nam kot spodbuda in sidrišče našega jasnega fokusa.

Je najlepša in globoka priprava telesa in duše na porod in materinstvo.

Poleg dobrih informacij, ki vam razširijo obzorje in povedo resnice o nosečnosti in porodu; poleg izbranih ljudi okoli sebe, ki vas podpirajo in vas imajo radi; poleg zaupanja vašemu najlepšemu detecu, ki zori znotraj vas ... noseča ženska in bodoča mama potrebuje tudi čas za stik s seboj in stik svojimi globinami. Preko telesnih izkušenj jih najlažje dosežemo.

Čas nosečnosti, porod in prerojenje v mamo je ena najglobljih telesnih in duhovnih izkušenj v življenju ženske.

Hvaležna sem, da lahko združim toliko dragocenega znanja v eno prakso, ki nam je dana v ta prostor prav zdaj.

 

PRIJAVE:
nina@rojstvoljubezni.si | 031 464 580