priprave na čudovit porod pet srečanjProgram za nosečnice in pare v pričakovanju
PRIPRAVE NA ČUDOVIT POROD


Celosten program Priprave na čudovit porod V NOVI OBLIKI,
dostopen vsem.
Vsi elementi programa potekajo online.

Na spodnji povezavi je opis in predstavitev in možnost pridružitve.
Toplo dobrodošli.

Dostop:
program Priprava ne čudovit porod ~ ONLINE

nina@rojstvoljubezni.si | 031 464 580 (Nina)

Če imate dodatna vprašanja, sem dosegljiva za vas. Pošljite mi sporočilo in dogovoriva se za telefonski posvet (15 min).

 

priprave na čudovit porod 2013

1.srečanje
NOSEČNOST OBLIKUJE OTROKA
Pravijo, da obdobje, ki ga otrok preživi v maternici in srka iz sveta vse, kar mu ponuja - postavi temelje za vsa nadaljna leta življenja.
Spremembe se začenjajo tudi pri bodočih starših. Noseča ženska išče, se spoznava,... in končno zažari, sproščena v pričakovanju. Partner sodeluje in podpira. Iz vsega tega nastaja vajin otrok.
Pogovarjali se bomo o tem, zakaj je dobro počutje ženske v nosečnosti najpomembnejše, kako ga negovati in se čustveno dobro pripraviti. Kako graditi zaupanje v svoje telo in se povezovati s partnerjem ter z otrokom.

2.srečanje
SKRIVNOSTI ZDRAVEGA PORODA
Porod soustvarjata otrok in ženska in ostali spoštljivi prisotni. Je edinstven prehod, ki ostane v spominu vseh prisotnih zelo dolgo.
Zaupanje in s tem občutek varnosti se izgradi s poznavanjem, kaj se dogaja med porodom. Kaj ga podpira in kaj ga moti in kakšen je njegov naravni potek.
Okoliščine zelo vplivajo na potek in doživetje poroda: Ženske so med porodom zelo senzibilne. Kako si zagotovimo podporo v okolju, ki ga ne poznamo, med nepoznanimi ljudmi, ki nas opazujejo, sprašujejo? Ali imamo dovolj zasebnosti, da se počutimo varno? Kakšne so posledice strahu med porodom? Kaj se dogaja v telesu med porodom in kaj z dojenčkom?
Odstrli bomo nekaj naravnih resnic, ki pomagajo doživeti porod kot spontan in ljubezni poln dogodek.

3.srečanje
PORODNA BOLEČINA ALI IZVOR MOČI
Mnogo žensk si težko predstavlja, da poroda ne bi čutile. In da bi zamudile nepredstavljivo moč rojstva ... in samih sebe ...
Porodno bolečino je možno prenesti in ne vodi nujno v trpljenje. Nanjo se je potrebno odzivati - obstaja mnogo prijetnih načinov, brez stranskih učinkov
Bolečina izhaja iz telesa, vendar nanjo zelo vpliva kakšen odnos imamo do nje. Odpira telo, ki je narejeno, da se v času poroda odpre in ni posledica poškodbe.
Na srečanju se bomo pogovarjali o vseh vidikih porodne bolečine. Tako jo bomo bolje razumeli in lažje sprejeli.
Spoznali bomo tudi praktične načine, kako bolečino olajšamo, same ali s pomočjo partnerja.


pričevanja

4.srečanje
GIBANJE IN DIHANJE MED PORODOM
Pri porodu se trudita oba, mamica in otrok. Porodu zelo pomaga, da ženska sodeluje z raznolikim gibanjem in dihanjem. To omogoča njenemu telesu, da se nežno odpira, prilagaja otroku in ostaja sproščeno. Otroku pa olajša učinkovito prehajanje iz maternice vedno bližje rojstvu.

Sledimo trem pomembnim R-jem:
Relaksacija - sproščeno telo in nasmejana čustva.
Ritem - zibanje, oglašanje, petje, dihanje,...
Ritual - vsaka ženska spontano najde svojega.
To srečanje je aktivno, saj bomo preizkusili vsa dobrodejna gibanja, porodne položaje, masaže in načine dihanja.

priprave na čudovit porod za starše

5.srečanje
PRVI SKUPNI ČAS Z DOJENČKOM
Rojstvo je trenutek največje spremembe. Preneha se dosedanji odnos, mati in otrok prenehata bivati skupaj.
Kako želimo preživeti prve trenutke po rojstvu? Zakaj je prva ura po rojstvu "sveti čas", ki ga nihče ne bi smel motiti? Kdaj je dojenček najbolj srečen? Kdo skrbi za koga? :-))
Ne bojte se, da boste svojega dojenčka z ljubeznijo in pozornostjo razvadili. Nasprotno, dali mu boste zdravo osnovo za življenje.
Pogovarjali se bomo o potrebah, dojenčka, mamice in očeta v času po porodu in kako jih uravnoteženo zadovoljevati. Kar ni majhen izziv!

6.srečanje
PORODNA ZGODBA IN DELITEV IZKUŠENJ
Osebno povedana zgodba ima moč kot nobena knjiga ali posnetek.
Tako se prenašajo znanje in izkušnje. Doživljanje sporočilnosti je globoko in ponavadi slišimo točno tisto, kar moramo slišati.
V naš krog bomo povabili družino z resnično, čudovito porodno izkušnjo. Povedali nam bodo, kako so si tako izkušnjo ustvarili in jo doživeli. V trenutnih razmerah v Sloveniji.
Na srečanju bo na voljo veliko časa za vaše odzive in vprašanja.