novo rojstvo

Vedela sem, da trkam ob mnoga ustaljena prepričanja, o katerih se komajda razmišlja.

Preprosto jim verjamemo.

Vedela sem, da posegam tudi v manj otipljivo sfero, ko smo govorili o rahločutnih vplivih na dojenčka. O dušnih vsebinah.

Čutila sem, da jo je strah, mnogih stvari, ki se tičejo poroda. In hkrati sem čutila, da je močna, močnejša kot je takrat verjela sama.

Spomladi je v moj nabiralnik priromalo očarljivo ganljivo pisemce...

 

Tinina zgodba

Nina pozdravljena, sporočam ti, da smo dobili punčko.

Porod je bil težak, vendar sem bila po njem res iskreno in neizmerno srečna, da sem se odločila roditi naravno. Od prvega popadka, pa do njenega rojstva je minilo 24 ur.

Moj mož mi je bil res v pomoč, skupaj sva ponoči predihavala popadke. Imela sem tudi super babico. Skupaj z zdravnico Macunovo se mi zdi, da sem imela okoli sebe takrat najboljše osebje, kar bi si ga lahko zaželela.

Rodila sem na tleh, na vseh štirih. Preden se je deklica rodila, sem jo lahko božala po glavici in to je bil eden najlepših trenutkov, ki mi še zdaj privabi solze v oči :)

Punčka ni jokala, ko se je rodila....oglasila se je, potem pa ves čas pozorno vse opazovala okoli sebe. Nisem se mogla načuditi temu, da je bila tako mirna :)
Dve uri kasneje so jo šele stehtali, pomerili in potrdili, da je punčka :) Imela je skoraj 4 kg, obseg glavice pa kar 36,5cm, dolga pa je bila 54cm.

Jutri bo stara en teden in je še vedno zelo miren in čuječ dojenček. Polno se dojiva. V glavnem....pri nas je zaenkrat še vse tako nežno in mirno in sveto :)

Prepričana sem, da ogromno tega tudi po tvoji zaslugi Nina. Še enkrat ti hvala za vse. Če takrat ne bi šla na tvoja predavanja, bi verjetno rodila z epiduralno anestezijo. Moja cimra je, s tem, da so jo rezali, ji dali umetne popadke, na koncu pa je rodila z vakumom.

Še enkrat hvala in upam, da se še kdaj vidimo!

Katja