oče otroka Moje delo kot doula se prilagaja željam. Vsaka ženska in vsaka nosečnost je edinstvena in največ je vredna pomoč v sozvočju z vami.

Za lažjo predstavo je spodaj opis običajne vsebine, ki pa sledi in se spreminja glede na vaše potrebe:

bull Spoznavno srečanje z vami in vašim partnerjem. Da se pogovorimo in spoznamo drug drugega. Brez obveznosti in brezplačno.

 


Podpora pri navajanju na spremembe in zahteve materinstva/starševstva, podpora pri dojenju, pri negi dojenčka, uspavanje, komunikacija, vprašanja, odgovori,...

bull Poporodna pomoč na domu
Glej tukaj »

Po želji in potrebi je srečanj lahko tudi več, osredotočimo se na vsebine, pomembne za vas.

Nadomestna doula: V primeru, da se zgodi kaj nepredvidenega in ne bi mogla priti k vašemu porodu. Doule delamo v manjših slupinah in si zagotavljamo »back-up«. Po želji se lahko z nadomestno doulo spoznate že v nosečnosti.

bull Najmanj dvoje srečanj v nosečnosti, da se pogovorimo o vaših željah, vprašanjih,...
Lahko napišemo porodni načrt, pregledamo in pridobimo informacije o možnostih, lahko se pogovarjamo o lajšanju porodnih bolečin, o negotovosti, o položajih, dihanju, masaži med porodom, vlogi partnerja, lahko skupaj obiščemo porodnišnico, se pogovorimo z babico...

bull Ves čas sem dostopna preko telefona in e-pošte. V stanju pripravljenosti, 24ur/dan, sem od 38. tedna dalje.

bull Podpora pri vašem porodu. Pridem, ko me pokličete, srečamo se doma, v porodnišnici ali v porodnem centru. Z vami sem neprekinjeno ves čas poroda. Po porodu ostanem približno eno uro oz. dokler me ne potrebujete več.

bull Dva obiska po porodu. Lahko že v porodnišnici ali potem doma. Pogovor o porodni izkušnji.

 

 


 

doula

oče otrokaNe izvajam in ne vrednotim nobenih zdravstvenih posegov: CTG, merjenje krvnega pritiska, preverjanje otrokovega bitja srca...

Med porodom se ne vmešavam v vašo komunikacijo z zdravstvenim osebjem. Če bi se, se zgodita dve stvari:

  • Lahko se zaostri odnos med mano in njimi, kar ne vpliva dobro na vzdušje v porodni sobi in s tem na dober potek poroda.
  • Najpomembneje – Vam kot ženski odvzamem moč in vas naredim odvisno.


Ne presojam/obsojam vajinih želja in odločitev.

Ne sprejemam odgovornosti in odločitev namesto vaju.

Ne prepričujem vaju v »svojo« vizijo idealnega poroda.